Mindfulness Based Cognitive Training

hetzonnepad
€275,00
  • 0 student
  • 10 lessons
  • 0 quizzes
  • 8 week duration
0 student

Mindfulness Based Cognitive Training. Aandacht gerichte training. Een leven veranderende training.

Een training die een combinatie maakt van mindfulness technieken en cognitieve therapie. De kern van mindfulness is dat we ons vaak laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben met het verleden, de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen we de aandacht voor het huidige moment, het nu. We beleven onze directe omgeving minder intens omdat we in gedachten steeds ergens anders zijn. Als het ons lukt om in het hier-en-nu te blijven, beleven we het leven veel intenser, We zijn ons bewust van het “ware leven” en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van onze problemen. Tijdens de training leer je de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat innerlijke rust en vrede wordt bereikt. Je leert hoe je stress kunt herkennen  en hoe je er anders mee om kunt gaan. Je leert aandacht te geven aan de dingen die er wel toe doen. En je leert anders omgaan met de dingen die voorbij komen. Daarnaast leer je ontspanningstechnieken, zoals de bodyscan en ademruimte. Ook zal er aandacht zijn voor yoga en meditatie, zodat je leert in het hier en nu te komen. Alle gedachten, gevoelens en gewaarwordingen leer je te laten zijn voor wat ze zijn. Dat maakt mindfulness tot een zeer werkbaar, krachtig en toepasbaar middel.

De training is bedoeld voor iedereen die persoonlijke groei nastreeft. Of als je last hebt van stress, een (dreigende) burn-out of een hoofd vol (pieker)gedachten kan mindfulness je helpen om met meer ontspanning en voldoening te leven. Door vaker bewust aanwezig te zijn in je lichaam maak je meer contact met wat er nu bij je speelt en wat er nodig is. Je oefent in het trainen van je aandacht zodat je ook meer vat krijgt op waar jij met je aandacht wilt zijn. Dit in tegenstelling tot wat er meestal gebeurt; de aandacht gaat overal en nergens heen zonder dat wij daarin een keuze lijken te hebben. Je leert vriendelijker te zijn voor jezelf en oefent met dat te accepteren wat je niet kunt veranderen, te veranderen wat je wel kunt veranderen en het onderscheid tussen deze beide opties te leren kennen.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten. In deze 8 bijeenkomsten ga je ontdekken wat je aandacht geeft en wat niet. Ga je leren dat het NU belangrijk is en ga je je  automatische patronen ontdekken en veranderen.  Na de bijeenkomsten wordt van je verwacht dat je oefent. Dit is belangrijk om ook daadwerkelijk een verandering teweeg te brengen. Het zijn 7 bijeenkomsten van 2 uur en de laatste bijeenkomst is  7 uur.  Dit is een meditatie/stilte dag. Je krijgt een werkboek en mp3 bestanden zodat je kunt oefenen. Deze training wordt gegeven in het najaar en in het voorjaar maar ook online.

€275,00
Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!