Facebook-blog

Het Zonnepad

Intergrale Yoga Klazienaveen. Eenvoudig de weg naar jezelf: * Yoga * Zwangerschapsyoga en babymassage * Meditatie en Ademhaling * (Intuïtief) Coaching * Healing en reiki
Het Zonnepad
Het Zonnepad
De Seizoenswisseling

Na de zomer komt de herfst. Na een prachtige nazomer, beginnen nu de temperaturen te dalen. De wind laat zich vaker horen en voelen, de zon wisselt zich af met regenbuien of sluimert achter de wolken en de avond valt vroeger. Ondanks deze fysieke zichtbare wisselingen, zijn er ook nog enkele minder zichtbare veranderingen die de herfst met zich mee brengt.

Je lichaam
Je lichaam heeft meer behoefte aan warm voedsel. Waar we in de zomer onze hand niet omdraaien voor een goedgevulde salade is de herfst juist geschikt voor een heerlijke warme maaltijd. Dat kan al beginnen bij jouw ontbijt Kies bijv. eens voor een verwarmende havermout met een warme kop gemberthee. Gember heeft namelijk een ontstekingsremmend effect en heeft een positieve effect op het herstel van bijvoorbeeld koorts of griep. Voor het avondeten is het vooral fijn om te kiezen voor verwarmende kruiden, zoals kardemon, anijs, venkelzaad, kaneel, nootmuskaat en kruidnagel.

Onze biologische klok verandert
Waar we in de zomer beter kunnen omgaan met kortere nachten en minder slaap is de herfst een mooie voorbereiding op de winter. Onze body, mind en soul gedijen bij meer rust en slaap. Misschien durft je de vermoeidheid te voelen na een dag werk? En durf je op basis daarvan je dagritme en keuzes die je maakt aan te passen? Je zou bijvoorbeeld meer tijd kunnen nemen voor Yoga-nidra. Ik kom zo de winter door!

Slaapritueel
Nu ons lichaam meer rust en slaap nodig heeft kan het uitdagend zijn om eerder je bed op te zoeken en in de rustmodus te komen. Een slaapritueel kan je daarbij helpen. Wat ik zelf vaak prettig vind om te doen is echt bewust klaarmaken en echt te kiezen voor het ontwinden na een actieve dag. Ik start met het wegleggen van mijn telefoon. Dan spoel ik onder de douche mijn dag van mij af. Dan doe ik mijn tanden poetsen en nachtlenzen in. Alleen al het omkleden naar een meer comfortabele outfit kan je helpen bij het bewust overgaan van actief naar rust en ontspanning.
Om verder in de ontspanning te komen kun je een boek lezen, muziek luisteren met een fijn kopje thee. Je kunt afsluiten met een korte meditatie of een heerlijke yoga-nidra.

Door voor jezelf bewust wat dingen te kiezen die jouw helpen bij het ont-winden van de dag, creëer je in jouw hoofd als het ware een patroon, jouw hersenen gaan de activiteiten associëren aan rust en ontspanning en slaap, zodat dat gevoel steeds meer vanzelf komt.

Jouw lichaam is op zoek naar meer rust, ontspanning en verdieping. Gun jij je lichaam dit?

Affirmeer: "Ik neem de tijd om voor mijn lichaam te zorgen." "Ik ben als het seizoen en ga mee in de flow van wat mijn lichaam nodig heeft."

In diffuser de mix avondregen om je schoon te spoelen en te ont-winden. 5 dr. Red mandarine, 3 dr. Lavendel en 2 dr. Sandalwood.

#gowithyourflow #zorgvoorjelichaam #rust #ikhelpjegraag
Het Zonnepad
Het Zonnepad
Doe je mee???
Het Zonnepad
Het Zonnepad heeft de omslagfoto bijgewerkt.
Het Zonnepad
Het Zonnepad
Voel je kalm en vrij
Het Zonnepad
Het Zonnepad
Hierbij de kaarten omgedraaid.

Welk geheim brengt jou tot succes en innerlijke vrede?

Fijn weekend.

Namaste
Het Zonnepad
Het Zonnepad
Deze vrijdag heb ik voor jullie de 10 geheim voor succes en innerlijke vrede van Dr. Wayne W. Dyer.

Neem weer even een moment, adem rustig in en uit en richt je op iets waar je antwoord op wilt. Kies dan met gevoel je kaart.

Vanavond om 18.00 uur draai ik ze om.

Namaste.
Open chat
1
Kan ik je ergens mee helpen?
Hallo!
Kan ik je ergens mee helpen? Stuur me een appje!